goingsmallandhealthy.blogg.se

Jag är en brutta på 31 år med en jäkla massa övervikt (ca 60 kg). Jag håller just nu på att lära mej det här med kost och hälsa för att bli smalare, snyggare men framförallt hälsosammare. Jag kommer skriva om mitt liv, min vardag, mitt förflutna, men mest om hur jag gör för att gå ner i vikt, hur jag äter och tränar, lägga ut recept osv. Att blogga kan säkert vara en hjälp på traven, kanske hitta fler att hjälpa och som kan hjälpa mej? Så, välkomna. Nu kör vi!

off

Publicerad 2013-08-20 00:02:28 i Allmänt

Tänk att det ska vara så svårt att bryta gamla dåliga mönster.
Även fast man med såhär mkt övervikt riskerar diabetes och massa andra sjukdomar, ja man riskerar livet helt enkelt.
Jag har diabetes och hjärtinfarkt i släkten dessutom.
Jag har två fina barn som betyder allt för mej.
Jag är ständigt trött, lättirriterad, lättstressad, ont i huvudet nästan jämt...min kropp orkar inte.
Ändå är det så förbannat svårt.

Varför??

Idag har varit en bra dag. Jag har ätit okej och regelbundet, promenerat en halvtimme och druckit en del vatten.

Jag håller även på att skriva inköpslista nu till min detoxkur.
Tar tacksamt emot tips på mat som kan ätas under dessa två veckor.

Det händer en del tråkigheter runtomkring just nu som gör det svårt att fokusera på mej själv. Det här med att sätta mej själv först är inte min starka sida. Men jag ska kämpa på!

Party

Publicerad 2013-08-10 23:01:07 i Allmänt

Igår blev det spontant party med några vänner.
Det blev alldeles för mkt dricka för min del och jag blev dyngfull.
Kräktes o ramlade och ja...värsta fjortisfyllan.
Flera är på mej om att alkohol inte är lämpligt nu när jag ska försöka gå ner i vikt. Det är ju säkert helt sant, men som den partyprinsessa jag är har jag fruktansvärt svårt att ge upp det. Men jag ska försöka undvika alkohol ett tag nu. Ska dessutom detoxa snart vilket ska bli spännande.
Man kan ju umgås utan att dricka alkohol oxå! Bara att när de andra gör det har jag svårt att säga nej.

Har mycket att jobba på!

En bra start på dagen

Publicerad 2013-08-08 09:47:37 i Allmänt

Man vet ju att en bra frukost är a och o för att orka med och få energi från början på dagen.
Jag har alltid varit dålig på det där, typ ätit en macka ståendes vid diskbänken. Gett barnen en varsin macka framför bolibompa.
Men nu försöker jag ordna så vi äter tillsammans vid matbordet och då lite mer varierat.

Idag blev det havre och quinoagröt, ett ägg, en halv macka med leverpastej och gurka o ett glas bravojuice till det. Där får man ju i sej lite av varje vilket känns bra.
Visst, har en tesked hallonsylt på gröten men det är ett måste för att jag ska få ner den. Ska leta upp lågkalorisylt sen.

Hur brukar era frukostar se ut?Lite om mej och hur det började

Publicerad 2013-08-07 19:11:40 i Allmänt

Okej lite om mej då.
Jag heter Anna och är 31 år. Jag bor söder om stockholm tillsammans med min man, våra två barn, två katter och en hund. Är tyvärr arbetslös men söker jobb och hoppas på lite tur snart.
Jag är från Blekinge från början, men har bott i stockholm i 12 år nu!
Jag tycker om att festa, träffa vänner, se på film, äta massa skit, sova bort halva dagen...typ. Jag gillar inte att träna och motionera, haha. Ska ju bli ändring på det nu dock. Det bor en äkta latmask i mej, men jag ska kicka ut det aset.
 
Fram till att jag var 18-19 år var jag smal och fin. Jag åt helt fel men min kropp började inte säga ifrån förns vid den åldern. Jag är 152 cm kort och vägde 48 kilo. Var perfekt enligt många...Kunde handla vilka kläder jag ville, hade fina c-kupor och ja,jag borde varit nöjd. Men det var jag inte, oj vad jag jämförde mej med andra. Hade man ett litet hudveck på magen var det katastrof typ. Shiiit en fettvalk! Om jag bara visste då hur jag skulle sett ut idag hade jag nog inte klagat.
 
Nånstans i den vevan började jag må väldigt dåligt psykiskt av många olika orsaker. Det ledde till att jag skolkade massor, slutade vara med på gympan i skolan och låg i princip bara hemma i sängen och sov, och åt.
Jag gick upp ca 1 kg i veckan. Det gick så himla snabbt allting så jag hängde inte med själv. Folk började såklart prata och fråga...jag hade inget vettigt svar att ge för jag visste inte. Jag tyckte jag levde som jag alltid gjort. Minns att min lärare var orolig för mej. Hon sa att hon såg att jag gick upp mer o mer för varje vecka som gick. Jag bara grät och mådde skit. Kände mej ful och skämdes över hur jag såg ut. Från att ha varit den "snygga" som folk (killar) gärna ville ha, till att bli den fula som folk slutade hälsa på..
Med nöd och näppe tog jag mej igenom skolgången och lyckades ta studenten. Vägrade dock ha vita kläder för jag ville inte att valkarna skulle synas,så jag hade ljusblå byxor, en svart t-shirt som jag drog o drog i hela tiden så inte magen skulle titta fram, och en vit typ kofta över det.
I juli det året, 2001, tog jag mitt pick o pack o flyttade till sthlm. Jag hade en syster här och flyttade in hos hennes familj. Har alltid sagt att jag skulle flytta till sthlm, och efter viktuppgång och all skitsnack blev beslutet bara lättare att ta. Folk trodde jag skulle stanna max 2 månader, men sedär....12 år i år !
Det är det bästa jag gjort, och jag flyttar nog aldrig ifrån denna fina stad.
 
Hur som helst följde åren med ännu mer viktuppgång. Lite jobb på förskola, massa sjukskrivningar av psykisk ohälsa som jag tyvärr inte fick riktig hjälp med förns 2005, lite praktiker, rehabilitering, barnafödsel, praktik igen och sen visstidsanställning i butik där jag var 3 år. Sen 2011 var det dags för barn nr 2 att komma till världen. Mammaledighet och nu då arbetssökande.
 
Idag har det gått till en gräns känner jag. Jag måste ta tag i min vikt och hälsa NU. Innan det är för sent.
Jag vägde som mest i april, men har nu lyckats gå ner 6-7 kg (pendlar lite upp o ner där).
Jag har försökt så många ggr, men jag har aldrig försökt tillräckligt. Jag ger upp alldeles för lätt och är expert på att skjuta saker framför mej. Det får vara slut på det nu.
Tack och lov har jag min hälsocoach Lotta, som jag träffade på facebook av en slump. Hon är helt underbar och har gjort en fantastisk viktresa. Genom henne och hennes bootcamp har jag fått kontakt med så himla fina människor som också kämpar med olika mål. De finns alltid där och stöttar och peppar, vi delar tankar och funderingar och man slipper känna sej ensam. Otroligt tacksam för att de finns!
 
Mina dagar har sett förjäkliga ut.... ätit på oregelbundna tider, för mkt fett, för mkt socker, varit totalt läsk och chokladberoende. Det lyckades jag råda bot på men det har sakta smugit sej på igen.
Därför är det nog oxå bra med blogg, kunna skriva upp o se hur mitt liv faktiskt ser ut. Göra små förändringar i taget. Jag SKA lyckas denna gång. Och jag ska bli bättre på att sätta upp delmål och inte se det där stooora målet som är typ 60 kg. Det känns omöjligt, men andra har ju klarat det så då ska väl jag oxå kunna?
 
Det jag satsar på nu är att sluta sova så mkt!, äta 6 mål om dagen, inte överäta, inte äta/dricka massa socker.
Motionera (promenera) 30 min om dagen...ja jag får börja om och börja sakta och försiktigt, samt att jag vill få till 3 typ av pass i veckan. Tex hemmagympa/övningar/nintendo wii fit osv.
 
Jag ska slåss mot latmasken och jag ska vinna!

Välkomna

Publicerad 2013-08-07 00:25:35 i Allmänt

Som sagt, välkomna till min nya blogg.
Ikväll är jag alldelses för trött för att skriva, men första steget är gjort, jag har skapat en blogg!
Återkommer i morgon med lite info om mej själv :) Natti

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela